tiistai 12. huhtikuuta 2011

Rotukuvaus: pyhä suomalainen puoli-bobtail

Harri on jalosukuisista suomalaisista maatiaislinjoista kehittynyt aivan omalaatuisensa pakkaus. Koska rotua ei ole virallisesti missään rotukissajärjestössä hyväksytty, eikä varmaan tulla hyväksymäänkään koska edustajia on vain yksi kastroitu kolli, voin vapain mielin kirjoittaa rotukuvauksen ominpäin.

Rodun nimeksi sopisi oikein hyvin pyhä suomalainen puoli-bobtail. Harrilla on tassuissa valkeat, joskin anturoiden kohdalta mustanläikikkäät sukat, jotka kuuleman mukaan tuovat kissaan sitä jotain pyhyyttä. Suomalaisesta kyrmyniskastaan Harri on erityisen ylpeä. Häntä on tämän omalaatuisen rodun yksi selkeimpiä tunnuspiirteitä: se on auttamattomasti liian lyhyen näköinen. Vähän kuten bobtail- kissoilla. Karva on lyhyttä ja sitä on paljon, etenkin irrallisena lakanoilla ja sohvalla.

Pyhän suomalaisen puoli-bobtail- kissan luonne on tasainen ja hieman vaativa. Koska kissa on älykkäämpi kuin omistajansa, on omistajan hyvä varautua menettämään toisinaan osa ruoastaan hyvällä ruokahalulla ja erinomaisilla kähvellystaidoilla varustetun kissan piikkiin. Muutoin pyhä suomalainen puoli-bobtail on erinomainen kissa, sopivasti omanarvontuntoinen, mutta silti lempeä ja kärsivällinen.

Se on Harri.

3 kommenttia:

 1. Pyhä suomalainen puoli-bobtail, leikkisästi lempinimeltään töpöpulloharjanen.

  Paras kissablogi ikinä! Iltapäivän naurut. Olen lukenut koko blogin läpikotaisin koska on vaan niin mahtava. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. TÖPÖPULLOHARJANEN! Mahtavaa!

   Kiitos kannustuksista ja kommentista! :--D

   Poista