perjantai 7. syyskuuta 2012

Mysteerikasvin paluu!

Aiemmassa tekstissä hlökunta päivitteli Harrin outoa tapaa kuola-pusku-pissata kahdessa tietyssä paikassa ulkoilureitin varrella. Harri sai maaniteltua laiskan isäntä-emäntä-väen lähtemään jälleen pihalle, ja ei aikaakaan kun tienmutkassa SE tuli vastaan.

 Harri oli niin innoissaan Mysteerikasvin hajuista, että häntäkin meni pulloharjalle.

Rituaali toistui taas samana: (tälläkertaakuivuneita) lehtiä kuolattiin, pusku-kierittiin niissä, ja koko homman viimeisteli kuin-merkkaava-kolli-häntä-väristen-seisaallaanpissi lehtiä päin. Mitä ihmettä!


Aiemmat vihjeet Mysteerikasvista näyttäisivät paljastavan kasvin olevan vähemmän mystillisesti perus-syreeni, tarkemmin ottaen pihasyreeni. Ainakin Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin HUS:n mukaan mystillisen Syringa vulgaris-pensaan pitäisi olla myrkytön, mutta kaikesta huolimatta Harri nosteltiin tylysti pois maassa lojuvia lehtiä pureskelemasta, kun ei noista koristekasveista aina tiedä.

Goopeltaminen ei tuottanut juurikaan tulosta, miksi H menee pähkinöiksi syreenistä. Interwebsien syövereistä löytyi tapauksia, joissa sanottiin joidenkin kissojen pitävän syreenistä sen sisältämän valerianankaltaisen hajun vuoksi. Tästä ei kuitenkaan löytynyt sen enempää tietoa, joten goopellus vei itsensä umpikujaan. Vain Harri tietää, mikä niissä viehättää!

Alla vielä videotodiste kuolasessiosta.

8 kommenttia:

 1. Kiitos tästä valaisevasta tietopaketista! Valeriaanamainen tuoksahdus selittäisi jo hyvin käytöksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Harmi vain, että en näin äkkiseltään saanut nuuskittua sen enempää faktaa tämän väitteen tueksi.

   Poista
 2. HE GOOPELTAVAT <3 Meillä on syreeni pihalla mutta kissat eivät reagoi siihen. Mutta miksi Lilith kuolapuskee tavallista hedelmämuovipussia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on keveää ja maistuvaa, sen rapeus on tarttuvaa.. Goopellus!

   Vastaus2:Koska.. Lilith.

   Poista
 3. Heh! Meilläkin on pihalla syreenejä. Pitäisköhän testata...?

  VastaaPoista
 4. Edesmenneelle kissaveljesparille tuli vastaavat fiilikset unkarin syreenistä, tavallinen syreeni ei aiheuttanut kiksejä :) Parhaat pöhnät tuli syksyllä maahan pudonneista lehdistä ja märästä rungosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. H tuntuu sekoilevan sekä tuoreista lehdistä, että lakastuneista. Aivan satavarma en tosin ole, onko tuo perussyreeni vai Unkarilainen versio.

   Poista