sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Voihan..

No niin, pitihän se arvata. Henkilöstön kloriittipesut eivät siis jääneet ainutkertaiseksi tapahtumaksi, sillä positiivinen giardiatuloshan se sieltä napsahti. Männä maanantaina siis putsattiin ja nuohottiin kahteen pekkaan koko kämppä niin hyvin kuin mahdollista, ja viimeiset Axilurit survottiin kuonoihin eilen. Ensi viikolla alkaa jälleen kakkojen kerääminen näytepurkkiin ja tällä kertaa tuloksen soisi jo olevan negatiivinen.

Onneksi tästä kymmenen päivän tabletinsyöttämisestä on löydettävissä myös huumoria. Molemmat pojat mutustavat onneksi tabletit varsin hyvin: Harri Easypill-tahnan kanssa ja Doni kaapataan syliin tabletinantoa varten kesken syönnin, jolloin tabletin anto menee sukkelaan kehrätessä. Doni on siis pennusta pitäen kehrännyt syödessään, ihme tapa sekin..

EasyPill-tahnaa myydään apteekeissa käyttö-ohjeet sisältävissä minigrip-pusseissa. Nämä suomenkieliset ohjeet sisälsivät ainakin henkilöstön mielestä tahatonta huumoria.. Tai sitten kissojen huoltojoukoilla on vain hämmentävä huumorintaju:


 

Kissan suun mukaan mitoitettu pala taitetaan siis tangosta ja tarjotaan kissalle. Ok. Mutta, miksi tuon lauseen "anna kissan syödä se pakottamatta" perässä on kaksi pistettä? Aivan kuin siinä vihjattaisiin hieman epäillen, että joo joo, voithan sinä yrittää antaa kissan syödä sitä pakottamatta, mutta..

Kirjoittajan ABC ilmoittaa, että pisteitä lauseen perässä käytetään niissä tapauksissa, joissa "jätetään lukijan pääteltäväksi, mitä kyseisessä kohdassa voisi tapahtua. Lukija voi itse jatkaa mielikuvituksensa varassa ja kuvitella jatkon."

No, onneksi se jatko menee meillä aina hyvin, sillä Harri rakastaa huijaustahnaa. Henkilöstö syöttää pillerit Harrille aina tahnaan upotettuna siitä huolimatta, että tahnassa on ns.antioksidantteja, jotka yleensä ovat kiertoilmaus BHA:lle ja BHT:lle. BHA ja BHT ovat synteettisiä hapettumisenestoaineita, joilla pyritään estämään rasvan härskiintyminen. Elintarviketurvallisuusvirasto EVIRA ilmoittaa nämä lisäaineet mahdollisesti yliherkkyysoireita aiheuttaviksi ja niputtaa ne yhteen atsovärien ja arominvahventeiden kanssa. Luonnollisia säilöntäaineitakin olisi tarjolla, mutta nämä keinotekoiset tulevat valmistajalle paljon halvemmiksi ja siksi monet lemmikinruoat sisältävät niitä. Onneksi tuon tahnan syöttäminen on kuitenkin vain väliaikainen vaihe.

Mutta, katsotaanpas sitten se havainnollistava kuvasarja vielä kun oikein kehotetaan:


Tuo tahna näyttää kuvassa ihan perunalta.. Ja mikä on tuo käsi?? Näyttää ennemminkin haravalta..

2 kommenttia:

  1. Voi ei :( Todella turhauttavaa toistaa jättioperaatio uudelleen edelleen epätietoisena sen onnistumisesta. Onneksi edes Axilurit solahtavat nieluun ilman tappeluita. Hupaisat ohjeet tosiaan, perunoineen.

    Hyvä tietää tuo yliherkkyysaspekti, aika epämääräisesti ilmaistu sisältö muutenkin.

    VastaaPoista
  2. Juu, vaikea kuvitella, millainen koko rumba olisi, jos pillerin anto olisi kauhean tappelun takana. :-(

    VastaaPoista