keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Jouluhulinaa

Jouluntienoo on pitänyt sisällään tyypilliseen tapaan hulinaa ja huisketta Karvapallolassa. Tänäkin jouluna pojat pakattiin kantokoppiin ja istutettiin armoitetun VR:n lemmikkivaunun kyytiin kohti Kuopiota. Maakuntamatkailu kestää torstaihin asti, jolloin alkaa matka takaisin kohti uusia sekoiluja kotikolossa.

Koska Doni oli "hieman" venähtänyt sitten viime joulun ( ... ), päätti henkilöstö spagettikäsivarsiaan säästelläkseen hankkia uuden olkahihnallisen Sturdi-kantokassin. Valmistajan mukaan isoin XL-koko olisi sopivin koko isoille kissoille, joten se laitettiin tulemaan paria viikkoa ennen lähtöä menevään Zooplus-tilaukseen. XL-kokoisessa kassissa voisi kuljettaa turvallisesti maksimissaan 22,5 kg:n painoisen lemmikin, joten yksi Doni mahtuisi siihen oikein hyvin. ;-) Vaikka L-kokoisen laukun maksimipainorajoitus (18 kg) olisi ollut sopiva, niin palautteiden perusteella isompi koko olisi kuitenkin pitkälle metsäkissalle sopivin koko.

Kassi saapui yhdessä mössöruoan kanssa paria päivää ennen lähtöä. Kassissa tuli mukana kokoamisohje telttakeppeineen, alusineen ja patjoineen. Kahteen pekkaan sitä saatiin ähertää, että kassi saatiin koottua ja lopulta laitettiin olohuoneen lattialle keräämään hajuja.

 
 Uuden kassin testiajoa..

 ...kuitenkin vanha Harrille jätetty pienempi koppa olikin yhtäkkiä paljon parempi.

Doni oli tikkana paikalla tunkemassa kassiin, kun taas Harrin reaktio kantokoppien esillelaittamiseen oli sängyn alle livahtaminen. Harri sanoi, että henkilöstö voisi mennä sille omituiselle mahanhierojalle, joka lopuksi tuikkaa piikkiä takalistoon, ihan keskenään ilman häntä. Sinne häntä kuitenkin oltaisiin taas kuskaamassa. Sama reaktio puski päälle lähtöaamuna, kun henkilöstöllä meinasi olla jo kiire ja Harrikin olisi vielä tungettava survottava saatava koppaan. Mitkään houkuttelut tai maanittelut eivät auttaneet, joten herra piti töniä vieraspatjalla pois sängyn alta. Onneksi sitten ulkona herra kuitenkin tyytyi kohtaloonsa ja tutki maisemia (lähes) ääneti.

Uudessa Sturdi-kopassa Donia oli huomattavasti mukavampi kantaa kuin aiemmassa kovamuovihärpäkkeessä. Paksu ja pehmustettu olkahihna tasasi painoa mukavasti, eivätkä kädet olleet juuri yhtään spagetilla juna-asemalle päästyämme. Kurkistusikkunat katossa ja päädyssä ovat käteviä, samoin kassin vetoketjullinen tavarasäilö. Hyvältä hankinnalta vaikuttaa ainakin tähän mennessä!

Junassa Harrilla onkin sitten ihan eri ääni kellossa. Herra on tottunut jo pienestä pennusta pitäen matkustamiseen, ja matka taittuu junassa valjaissa henkilöstön sylissä leväten. Doni on matkalla varautuneempi ja matkustaa kassissa, välillä D:kin tosin saattaa käydä vilkaisemassa tilannetta kopan ulkopuolella. Molempien poikien, kuten henkilöstönkin, junamatka menee siis lähinnä torkkuen.

Kouvolan kyttä

Joulu on sujunut kaiken kaikkiaan leppoisasti, ja pojillakin näyttäisi olleen mukavaa. On painittu, kaadettu naulakko ja rutattu mattoja. Varsin mallikas kissan joulu, siis!

Fiksu (...) ja filmaattinen D.

10 kommenttia:

 1. Meillä on ihan sama homma, että jos matkassa mukana on sekä iso että pieni (muovi)koppa, niin kyllähän katit mieluummin siellä pienessä torkkuu, jos saavat vapaaehtoisesti kyläpaikassa sen "turvapaikkansa" valita. Vissiin kotoisampaa nukkua ahtaassa "paketissa". :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noissa kuvissa oltiin vielä kotona, majapaikassa pojat onneksi olivat reippaina ja pysyttelivät poissa kopista. :) Mutta kyllähän sillä tiiviissä paketissa on rauhoittavia vaikutuksia, mieleen tulee Temple Grandinin työ nautojen stressin lievitykseen käytetyistä "halauslaatikoista."

   Myös Musti ja Mirri näytti myyvän koirille kompressiopaitoja, jotka saavat esim.paukkuaran koiran tuntemaan olonsa varmemmaksi.

   Poista
 2. Voi juma tuo häntä, huh-huh! <3

  VastaaPoista
 3. Meilläkin on käytössä tuo Sturdin XL, ja se on ihan ehdoton kantolaukkuna. Meidän norski ei vielä tosin tarvitsisi ihan noin isoa, mutta tulevaisuutta ajatellen hankin samantien isoimman. Varsinkin laukun olkahihna tuo huomattavasti helpotusta "pienen" kisun kantamiseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli kyllä ihan ehdoton mettiksen kuljetukseen, ilman olkahihnaa tuosta ei olisi tullut mitään! Myös se velcropohja näyttäisi pysyvän hyvin lämpimänä. :)

   Poista
 4. Aivan ihana junakuva! Harri oli varmasti ihailun kohteena vaunussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Menomatkalla oli tosiaan melko täyttä, ja kyllähän sitä jotkut koiranomistajat ihmettelivät Harrin muikuilua. Jossain vaiheessa herra olisi halunnut päästä talsimaan junan käytäville, mutta kauhean tylysti tämä idea torpattiin. :')

   Poista
 5. Näyttää kätevältä tuo kantolaukku! On käynyt monta kertaa mielessä tuollaisen kankaisen ja olkahihnallisen kantokassin hankinta, on nimittäin sekä kissalle että kantajalle turhauttavaa kolistella muovisen kopan kanssa menemään. :P Ja komppaan Mindiä: ihana junakuva! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Sen kokoaminen on melkoinen IKEA-urakka, mutta kuljetuksessa en enää vaihtaisi takaisin muoviseen rotiskoon.

   Poista