lauantai 30. maaliskuuta 2013

Hännänven(ä)yttäjä

Harri pitää Helsingin seudun eläinlääkärit leivässä. Tähän lopputulokseen henkilöstö tuli, kun Harria oltiin toissapäivänä kiikuttamassa (jälleen!) CatVetiin tohtorille parin päivän hutipissailun ja oudon huutamisen seurauksena. Diagnoosi saatiin, jolle henkilöstö ei voi olla kaikesta vakavuudestaan huolimatta nauramatta! Tässä ensin lyhyt kertomus tapahtumien kulusta.

Harrilla on aina aivan erityinen ns. kalkkunahuuto, jonka herra päästää aina kun herralla on paha olo, yleensä ennen oksentamista tai bussissa matkustaessa. Muutama päivä sitten sängyltä alas hypätessä H päästi samanlaisen huudon, mutta ei oksentanutkaan, vaan käveli levottomasti ympäri huonetta. Kohtaus meni kuitenkin ohi, eikä tähän kiinnitetty sen ihmeemmin huomiota. Seuraavana aamuna kuitenkin raapimapuun edestä löytyi pissat, ja illalla H pissasi kalkkunahuudon kera sängyn viereen. Käytös oli outoa, sillä lukuunottamatta tuota huutokohtausta H käyttäytyi muuten aivan normaalisti: kakkasi, leikki, söi ja joi, eikä pissannut tavallista tiheämpään tai ollut muuten hermostunut tai kivulias. Seuraavana päivänä Harri kuitenkin taas kalkkunahuusi pari-kolme kertaa, joten henkilöstö pirautti yöllä Viikkiin kysyäkseen neuvoa. Tilanne ei kuulema vaikuttanut päivystysasialta, vaan annettiin ohjeeksi annostella Donilta jäänyttä (päiväys oli kunnossa, toki!) särkylääkettä ja tulla aamulla.

Viikkiin ei aamusella yli tunnin jonottamisesta huolimatta päästy läpi, joten päätettiin pirauttaa CatVetille. Aikoja ei olisi ollut samalle päivälle, mutta klinikka sai kutsuttua paikalle lääkärin parin tunnin varoitusajalla. Huippua!

H vietiin taksikyydillä tohtorille, joka huomasi herran aristavan takapäätään niin paljon, että tutkimukset olisi syytä tehdä rauhoitettuna, ja parin tunnin päästä voitaisiin tulla takaisin klinikalle. Takaisin tullessa henkilöstö tapasi tohtorin, joka sanoi, että Harrin.. häntä oli venähtänyt. Takamuksen kautta tunnustellessa tuntui selvä toispuoleinen kudosturvotus, joka ei kuitenkaan ollut murtuma, sillä H kannatteli häntäänsä, joskin varoi istumasta kipeälle puolelle. Kipeä hännäntyvi oli myös johtanut kakan ja pissan panttaamiseen, mutta näytteessä ei onneksi ollut tulehdusta. Myöskään ultrassa ei näkynyt kiviä tai muutakaan rakon tai virtsatiehyiden probleemaa. Epikriisissä luki, että Harri oli yksinkertaisesti tipahtanut pyllylleen, jonka seurauksena häntä oli iskusta venähtänyt ja kipeä. Kaikkea sitä kuuleekin! Häntä venähtänyt!

Toipilas (....) saa täällä nyt kolmen päivän särkylääkekuurin, ja huutokin on loppunut ja pissat tulleet oikeaan paikkaan. Myös kakkaa on työnnetty kiitettävästi, joten sekin puoli oli kunnossa. Tänään perjantaina on jo painittukin, joten kipu hännäntyvessä on helpottamaan päin. Todennäköisesti Donin kanssa painiessaan H on kolauttanut itsensä johonkin, ja seurauksena oli tuo kuhmura hännässä.

Näissä tunnelmissa Karvapallolan hännänvenyttäjä ja Doni henkilöstöineen toivottavat rentouttavaa ja mukavaista pääsiäistä! :--)

 Häntä venyy.. ja karvat ihan-miten-sattuu!

5 kommenttia:

 1. Oot sä kamu kans... miten osaat tolleen? Toivottavasti ei oo yleinen tauti tai ebidebia tommonen hännän venyttely, lekurireissu ei nimittäin kuulosta ikinä hyvältä iidealta!

  VastaaPoista
 2. joskus muinoin olen ajatellut, että kissat aina tippuvat jaloilleen, mutta kokemus on osoittanut, ettei näin ole. voivat tulla ihan miten päin vaan.

  VastaaPoista
 3. Anteeksi vain, mutta kyllä tuolle nyt pitää vähän hihittää. :) Onneksi ei mitään sen vakavampaa ja hienoa toimintaa Catvetiltä!

  VastaaPoista
 4. Miten minua ei nyt naurattanut ollenkaan, häntäluun loukanneena ajattelen, että vaiva voi olla aika kipeä, tosin tässä vaiva oli kuvattu taas hauskasti. Hyvää häntäilyä Harrille jatkossa, toivotaan että pipi menee äkkiä ohi.

  VastaaPoista
 5. Musta ja Harmaa: En mä tiiä, mut vetskussa oli kyllä ihan kauheeta! Onneks ne sentään anto mulle lääkettä, niin kotona olin aika onnellinen. Toivottavasti D ei venytä kans häntäänsä, huh!

  kio: No, ainakin Doni kompuroi aina vähän miten-sattuu :')

  Mindy: Sanos! Mielellään käytetään jatkossakin CatVetillä, palvelu oli kerta kaikkiaan erinomaista ja huomioonottavaista. :)

  Mustis: Onneksi H:n luut olivat kuosissa, turvotusta oli vain hännän pehmytkudoksissa. Kipeä se on silti ollut!

  VastaaPoista