sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Tervetuloa jengiin, Merri!

Se on Merri!

Kuten ehkä otsikosta saattaa jo arvatakin, on jengiimme liittynyt uusi tulokas: thaikissa, eli vanhanajan siamilainen-poju Merri! Penska saapui meille 14 viikon ikäisenä Pienpeto-kissalasta tasan kolme viikkoa sitten. (Ja blogia päivitetään vasta nyt - tiedetään! Ugh!)

Tutustuminen Doniin on mennyt kaiken kaikkiaan mallikkaammin kuin osasimme ajatellakaan. Ensimmäisen yön pojat olivat eri huoneissa, ja seuraavana päivänä vaihdettiin huoneet päikseen tarkoituksena tutustuttaa poikien hajut toisiinsa, mutta kun molemmat olivat niin reippaita ja Doni hyväksyvän suopea, testattiin näköyhteyden luomista pitämällä pentua sylissä. Donin ystävällinen kurnutus-reaktio yllätti meidät molemmat, ja hetken tuumaustauon jälkeen illemmalla varovasti päästettiin Merriä tekemään tuttavuutta oven raosta. Doni kurnutti ja siristeli silmiä kaveruuden merkiksi, ja kun Merri oli hetken aikaa siinä miettinyt, lähti jo ensimmäinen varovainen tutustumis-ralli ja kurnutus-pepunhaistelu-rumba käyntiin. Yhtään kertaa Doni ei sähissyt tai murissut koko tutustumisen kanssa, ja kun pentu sai huomata, että D on ystävällinen, ei mennyt kauaakaan kun pojat pelasivat ja leikkivät keskenään kuin vanhat tekijät.

Doni on näyttänyt pennun kanssa ihan uusia puolia. D on äärimmäisen herkkä pennun mielenliikkeille ja tekemisille, ja jos pentu kompuroi tai miukuu jotakin, on Doni heti kyselemässä ja kurnuttamassa, että onko pennulla jokin hätänä. Doni myös putsaa pentua joka puolelta ja rohkaisi alussa Merriä tutkimaan asuntoa. Varsinainen vara-emo! (Toim.huom. vaikka onkin kolli ja vielä eunukki. ;-) ) 

Pennun erikoisuutena voitaneen kaiken kukkuraksi pitää noutamista. Hiiri-ja haukilelujen noutamiseen Merri ei tunnu koskaan väsyvän, ja toissapäivän aamuna penska toi hiirilelun sänkyyn 107 kertaa - laskuri oli käynnissä! Sen jälkeen hengähdettiin hetki ja mentiin vielä kaiken sen noutamisen päälle höykyyttämään Donia.

Pennun kissalanimi kokonaisuudessaan on Pienpeto Saturday Night Fever. Lisäinfoa thaikissasta eli vanhanajan siamilaisesta löytyy Pienpedon sivuilta. Pikainfona voisi sanoa, että thaikissa on siamilainen sellaisena kuin se tunnettiin vielä 50-luvulle saakka ennen ulkonäön muuttumista länsimaissa. 90-luvulla perustettiin Thaimaalaisen kissan kannatus-ja suojeluyhdistys PREOSSIA, joka pyrkii pitämään Thaimaalaisen luonnonrodun terveenä ja monimuotoisena myös jälkipolville. Rotuunottoja suositellaan, ja tämä oli yksi tekijä, mikä meidät sai innostumaan thaista.


"Isoveli" huoltaa.


Kaiken kaikkiaan pentu on ollut 110% sellainen, millaiseksi sen kuvittelimmekin: super-seuralliseksi, super-äänekkääksi ja super-aktiiviseksi. Eli ihan perinteikäs siamilaisen riiviö, siis. ;-) Kaupan päälle Donilla on painikaveri, joka ei ihan vähästä väsähdä.

3 kommenttia:

  1. Voi. Miten. Ihanaa! Täydellinen sopeutuminen heti! Mitä onnea!

    VastaaPoista
  2. Ihana uutinen! Aurinkoista kevättä uudelle tulokkaalle ja isolle veljelle toivottaapi Domino & Minttu!

    VastaaPoista
  3. Ihanat ♥ Aikamoisen noutajan olette saaneet perheenjäseneksi. :)

    VastaaPoista